Cullera i Sueca promocionen les seues ofertes turístiques al País Basc de la mà de la Diputació

Cullera i Sueca promocionen les seues ofertes turístiques al País Basc de la mà de la Diputació
  • El regidor Javier Cantos destaca les dades positives del sector que bat rècords d’ocupació i ha rebaixat l’atur a nivells d’agost

La regidoria de Turisme de Cullera seguix amb la seua intensa campanya de promoció de la ciutat com a destinació vacacional. El municipi ha estat present este cap de setmana en Expovacaciones, la fira del sector turístic de Bilbao dedicada a les tendències i les experiències del viatjant.

maig-2017-cullera-expovacaciones-bilbaoLa intenció de Cullera és seguir ampliant el nombre de visitants procedents del País Basc, el principal mercat del nord d’Espanya per a la capital turística de la Ribera. No en va, en els últims anys els viatgers d’esta comunitat autònoma que trien Cullera com a destinació han crescut de forma notable. El passat estiu Euskadi fou la tercera autonomia espanyola, després de Madrid i Castella i Lleó, que més visitants va aportar a Cullera, segons es desprén de les estadístiques de la Tourist Info.

El regidor de Turisme, Javier Cantos, ha explicat que el client basc és «molt apetible» perquè respon a un perfil interessant i «casa perfectament» amb l’oferta turística cullerenca. «Són viatgers que busquen bon clima, bona gastronomia i a més vol viure experiències relacionades amb activitats complementàries com són la cultura, l’oci i l’atractiu ambiental i paisatgístic del Mediterrani», indica. Totes estes opcions les oferix Cullera.

Euskadi és una comunitat autònoma en què la població té una de les millors ràtios turístiques, la qual cosa convertix Expovacaciones en un lloc especialment interessant per a realitzar la promoció turística.

A més, fins a setembre del 2016, els bascos han efectuat al voltant dels 8,5 milions de viatges a totes les destinacions, sent esta xifra superior respecte al mateix període del  2015 (augment de l’11,2 %). Dins dels viatges que van realitzar per Espanya, un 79,5 % van tindre com a destinació una altra comunitat autònoma, incrementant-se estos viatges un 8,7 %. El País Basc va ser en eixe període la quarta comunitat autònoma que més viatges va realitzar per persona, per darrere de Madrid, Aragó i Navarra.

En Expovacaciones hi ha hagut presència d’agències de viatges, majoristes, companyies de transport, organismes oficials, hotels, càmping i caravàning, immobiliàries, turisme cultural, turisme actiu, comunitats autònomes, ajuntaments, patronats i altres organismes públics, oficines de turisme internacionals, agències de viatge i majoristes, companyies de transport, allotjaments, cases prefabricades, immobiliàries, empreses relacionades amb l’organització de viatges, premsa especialitzada, turisme actiu, rural, residencial, de naturalesa, oci i temps lliure.

Cullera, que ha acudit sota el paraigua de la Diputació, ha suscitat l’interés dels visitants fins al punt que ha esgotat totes les guies turístiques que tenia a l’estand. «La impressió és molt bona i estem convençuts que les accions promocionals que estem duent a terme de la mà dels empresaris donaran els seus fruits», ha apuntat Cantos.

Moment dolç
El turisme de Cullera es troba en un dels seus millors moments. Les xifres d’ocupació dels dos últims anys han seguit una tendència clara a l’alça, aconseguint els resultats més positius en una dècada i batent rècords.

Açò es nota també en l’ocupació, ha indicat el regidor delegat de l’àrea. Com a prova d’açò, durant el mes d’abril —coincident amb la Setmana Santa i les Festes Majors— l’atur registrat es va reduir a Cullera en 155 persones fins a situar-se en guarismes propers als  d’agost de l’any passat.

«Són dades positives que avalen la recuperació i puixança del nostre turisme que comença la temporada alta abans del que ocorria fa uns anys encara que seguim sent prudents i tenim molt camí per fer», conclou Cantos.

Cullera Turismo ha intensificat enguany les seues accions promocionals. Recentment, la regidoria ha presentat un pla biennal d’accions turístiques que pretenen apuntalar i potenciar la recuperació del sector econòmic més important de la ciutat.

Ajuntament de Cullera


Sueca promociona els seus atractius

  • La capital de la Ribera Baixa es dóna a conèixer a la Fira Expovacaciones de Bilbao i a la B-Travel de Barcelona

Per segon any consecutiu, Sueca Turisme participa en la Fira Nacional de Turisme, Expovacaciones, que celebra a Bilbao del 5 al 7 de maig la seua 38a edició. La capital arrossera presentarà en els pròxims dies a Bilbao els encants de la ciutat, els seus principals atractius turístics, i com a principal novetat, l’Espai Joan Fuster.

maig-2017-sueca-expovacaciones-bilbaoL’equip de Turisme de Sueca ha assistit com a coexpositor del Patronat de Turisme de la Diputació de València promocionant-se de manera conjunta baix la marca València Turisme junt amb les localitats d’Alboraia, Cullera, Gandia i Sagunt. Sueca, en esta cita, com en anteriors fires turístiques, oferirà al visitant marxandatge promocional de les seues activitats i atractius turístics i també es mostraran i donaran fullets i imans de la Mostra Internacional de Mim (MIM), a més de la guia turística de la ciutat que disposa de tota la informació més rellevant de Sueca, amb les rutes de senderisme, les rutes cicloturistes, la gastronomia i els principals punts d’interès, per  millorar l’experiència del visitant.

Esta trobada turística és molt important per al municipi atès que la població del País Basc disposa d’un dels millors ràtios turístics, per això des del consistori entenen que participar en esta fira és una molt bona oportunitat per poder mostrar l’oferta turística de Sueca, sobretot l’oferta de sol i platja, per la que més s’interessa el públic d’Expovaciones.

El regidor de Turisme, Xavier Masó, ha assenyalat que han repetit la participació ha Expovacaciones “degut al gran èxit que va significar la participació de Sueca en la darrera edició, atés que s’ha comprovat que s’han incrementat les visites del turista del nord. Expovacaciones és un molt bon espai per apropar a la gent del nord les nostres platges ja que hi ha una gran diferència entre els paisatges del mar Mediterrani i el Mar Cantàbric”.

Este certamen internacional, que recorre els millors destins turístics de tot el món, representa una plataforma per establir relacions entre professionals de l’àrea, noves estratègies i aliances professionals, per dinamitzar i reforçar l’activitat turística. El darrer any, es donaren cita més de 130.000 persones entre professionals del sector i altres visitants i, pel que fa al públic objectiu d’esta fira turística, els bascos representen el cinqué mercat respecte al volum de pernoctacions hoteleres en les comarques valencianes.

També a la 26a edició de la  B-Travel
Sueca també ha participat recentment, per segona vegada consecutiva, a la B-Travel Fira Nacional de Barcelona, a finals del passat mes d’abril. La trobada amb el sector turístic català va servir per mostrar i donar a conèixer sobretot l’obertura del Museu Joan Fuster, la instal·lació que alberga el llegat d’un dels intel·lectuals més rellevants del segle XX i que representa un dels principals reclams turístics per al mercat català.

Ajuntament de Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.