Senzillament angoixant: Peus Quets s’escampa per tot arreu!

Senzillament angoixant: Peus Quets s’escampa per tot arreu!

El cap de setmana ens porta moltes i variades coses. Els ànims al Club estan de moguda primaveral i les ofertes i propostes de curses i trails se multipliquen.

maig-2016-sagunt-prese-claver

Prese Claver al Port de Sagunt

Dissabte 29 d’ Abril. A la Marina el 35é 10K de Pego. Espectacular registre de participació. 950 acaben la prova. Córrer a Pego no es fàcil. Ancorat a un vall del Parc Natural del Montgó té un recorregut pels carrers com quasi tots per aquelles contrades, un “io-io” continu en un circuit urbà i rural per marjals i bancals. Ramón Monjo, que fa ja any i mig que no s’ apunta a un 10.000 d’ asfalt, entra en meta el 156 de la general de quasi 1000 atletes, en 42:35. Deduïm doncs que conserva un excel·lent “feeling” per a la distancia.

El Circuit de l’ Albufera. III 10Mil Passos Kangurs de Benifaió. Nou de nosaltres corren el 10K benifaioner. La participació es minsa però bastant bona de qualitat. Rubén Cerros i Gerard Iborra fan una bona carrera. Rubén a 3:47/km, Veterà A i Gerard, Veterà C a 4:48/km. Paqui Riera, Reme Beltran, Eloïsa Nadal, Pilar Ferrús i Esther Signes van en encoratjadora progressió. Mónica Mira i M. José Sanz retornen a l’ asfalt després d’ unes lesions, amb la intenció de retrobar la forma, l’ esperit de competició i el tast al sofriment!

Al Port de Sagunt se celebra la 32ª Mitja Marató del Port de Sagunt. Doncs allà al camp de Morvedre Prese Claver i Pascual Azorín es desplacen per a la ocasió. Pascual es de distàncies llargues i Prese també. Una parella de fibroses cames i pulmons de gran capacitat. Pascual acaba molt bé dins dels seus cronos habituals, rodant al voltant de 4:40 i es presenta a l’ arc de meta amb 1h38:30. I Prese, si els registres i les anals no me fallen, trau el millor temps de estes últimes temporades, 1h44:49, per baix de 5mn/km. I que creieu que haurà passat… pues que la Prese ha guanyat! Una vegada més dalt de tot del podi, 1ª en Veteranes B! Elogis i ovacions ja son poca cosa per a esta “depredadora” de les Mitges.

Al Forcall, als Ports, es corre un trail de 27,42Kms. El 1er Trail del Forcall BTT Socarrats. Dos dies, dissabte i diumenge. El primer dedicat a la cursa a peu, el segon a la bicicleta de muntanya. Joan L. Garcia i Pepe Ciscar fan colla i deambulen per la escarpada orografia de la zona. Des de una cota de 613m pujaran fins els 1023 i faran 1330 m de desnivell positiu a cumulat, i uns altres tants de negatiu. Lo que vol dir que als peus i cames hi van acumulats 2660m de pujada i baixada i més 27420 d’ allargada…

No son molt metres? Com que també s’ ho agafen una miqueta més tranquil·lament que de costum ho gaudeixen millor. No oblidem que Joan fa ben poc que era als 115 del Penyagolosa. 4h26:30 a meta. Riera de Cantavella, Mola de Sant Marc, Cosme, de Sant Critòfol, de Roc, de Garumba i la penya de Mig Dia. Les vistes, nombrosos barrancs i boniques zones boscoses amenitzaran l’ esforç. Patir, sí… però patir bé! Un dinaret en recompensa ho arreglarà tot.

Diumenge 30 d’ Abril. Trail dels Senglars de Favara entre núvols i aclarides. La pluja no amenaça, el vent s’ ha calmat. Temps idoni per a la muntanya. A la modalitat de 21K sols s’ apunta Emilio Sala. Ve de la exigent Marató de Madrid. Ja porta doncs càrrega acumulada i no va a ser senzill. Tot aquell que conega les muntanyes de la Ribera sap que son molt rigoroses.

La Serra de Corbera que té entre altres el barranc de Marrades, la Cova de la Galera, el Pla de les Simetes, el Puntal del Massalari, el Pic de la Mola, la Font de les Sangoneres. No he tingut accés als desnivells de la prova, però està de ben segur al voltant de 1300m positius. La Serra de Corbera i la del Cavall s’ agarra a les cames com el fum a la gola! Així i tot Emilio en trau bon suc. Fa 2h50:40, a 8:07. Portant la càrrega de la marató de la setmana passada, això es de llibre!

A la prova de 10K, Ramón Monjo, que dobla prova en dos dies, s’ en ve de Pego a Favara, de l’ asfalt a la pedra. 1h24:09. Bon crono. Pepa Baldoví i Mari Tere Lloret arrapant pedra amunt i derrapant pedra avall passen meta en poc més de dos hores, Maritere Reig acompanya Empar Badia en el seu afermament de corredora de trails. Tots acaben amb la llengua per fora i la satisfacció al fons del cor.

Dilluns 1 de Maig. Manolo Mañez, que s’ en va anar a treballar a Suïssa, treballa… fins i tot el dia del Treball! Silhtaller Frühlingslauf 2017, Gattikon. Un 10K ben prop del llac Zurich idíl·lic per la vegetació que mobla el paratge, però de incessants pujades i baixades tal i com es la orografia dels Alps. Pendents del 15 i del 18% amb un tranquil·litzador entorn verd! Manolo fa el 32 de la general, sense preses, i tanca el temps en 52:27. Es qüestió de reprendre la forma després d’ un llarguíssim hivern Alpí!

Joanot Presencia
Peus Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.