Destacada participació de velers de Cullera en la tradicional regata Ruta de la Sal

Destacada participació de velers de Cullera en la tradicional regata Ruta de la Sal
  • Llevant Blau Regata i Llevant Blau van quedar primer i tercer en la seua categoria mentre que Slainte fou desè de la classificació general

Bons resultats per als velers del Club Nàutic de Cullera en la destacada Ruta de la Sal, una coneguda regata d’altura amb tres eixides des de Barcelona, Dénia i Mallorca i amb arribada al port de Sant Antoni (Eivissa) i que va tenir lloc entre el dijous i el divendres passats.

slainte-ruta-sal-abril-2017_2

Tripulació de l’Slainte

L’Slainte, dels germans Alejandro i Marcos Grau, va quedar dècim en la classificació general on competien 85 vaixells que eixien des de Dénia i va ser quart en la categoria Alfa 3.

Mentre que, el Llevant Blau Regata, de José Vives, va quedar primer en la categoria Training i el Llevant Blau, capitanejat per Alberto Luis Aguilar, va ser tercer en la mateixa categoria. En la classificació general de la versió Est (eixida des de Dénia) tots dos vaixells van quedar en 15ª i el 36ª posició.

L’eixida des del port de Dénia va tenir lloc el dijous passat a les 14 hores i les condicions meteorològiques van ser propícies per a la navegació, però unes hores després la intensitat del vent va començar a descendir i els vents fluixos i inestables i les encalmades van convertir al Mar Mediterrani en un camp de regates difícil i tàcticament complicat de gestionar.

Els vencedors absoluts de l’edició número 30 de la Ruta de la Sal – Trofeu Pepe Ferrés van ser el Clem en la versió Oest (eixida des de Mallorca), el Blue Dragon en la versió Est (eixida des de Dénia), i Clajasan en la versió Nord (eixida des de Barcelona).

Aquesta és una de les regates d’altura més destacades del calendari i enguany complia, a més, el seu 30 aniversari. En total, van participar quasi 200 embarcacions i més de 1.000 regatistes.

Una regata amb història
Al maig de 1846 es va produir una escassetat de sal a Barcelona a causa del bloqueig imposat pels exèrcits carlistes durant la Revolta dels Mariners.

Un conegut home de negocis barceloní va tenir la idea de convocar als més famosos navegants del moment i presentar-los un desafiament: pagaria els serveis de transportar sal de les Salines Pitiüses al Garraf (Barcelona) però en funció de l’ordre d’arribada. Els primers a arribar cobrarien en or, però els últims potser ni tan sols podrien pagar els salaris dels mariners.

Tretze embarcacions es van presentar al desafiament. La primera a arribar va ser el Halcón Maltés, una goleta de Baltimore de 32 metres d’eslora i patronejada pel grec Andreas Potrus.

Molts anys després, en 1989, es va iniciar la primera edició esportiva de la Ruta de Sal des del port barceloní de Port Ginesta fins a les Pitiüses. En aquesta primera regata van participar 36 embarcacions.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.