Els escolars d’Almussafes coneixen de prop el món de la ràdio visitant l’emissora municipal

Els escolars d’Almussafes coneixen de prop el món de la ràdio visitant l’emissora municipal
  • L’Ajuntament organitza un taller en el qual els alumnes dels CEIP Almassaf i Pontet visiten les instal·lacions d’Almussafes Ràdio

Transmetre informació, contar històries de ficció o generar debats sobre els més variats temes són algunes de les formes que tenim d’utilitzar la locució radiofònica, un àmbit desconegut per a moltes persones i que els alumnes dels CEIP Almassaf i Pontet estan descobrint gràcies al taller que la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Almussafes ha posat en marxa perquè els escolars tinguen l’oportunitat d’endinsar-se en aquesta disciplina.

Durant les sessions, els participants aprenen qüestions relacionades amb aquest mitjà de comunicació i nocions bàsiques sobre els diferents gèneres radiofònics. D’aquesta forma, els xicotets comunicadors aprofiten per a locutar els seus propis textos i, paral·lelament, per a conèixer els programes informàtics que s’utilitzen per a poder transmetre els continguts a través d’una emissora per Internet. Una vegada editats, els seus treballs podran col·locar-se en la graella de programació de l’emissora de ràdio municipal perquè els veïns puguen escoltar les seues creacions.

“L’objectiu és que els alumnes coneguen aquest mitjà de comunicació perquè comencen a interessar-se per ell com a oients i, alhora, per a animar-los a participar a Almussafes Ràdio i que sàpiguen que ací tenim les instal·lacions necessàries per a poder emetre els seus projectes radiofònics”, explica la regidora de Joventut, Davinia Calatayud.

El passat dimecres passat 5 d’abril, fou  el torn dels alumnes de tercer de primària del col·legi Almassaf i dimarts que ve 11 seran els escolars de tercer i quart del Pontet els que es posen davant del micròfon. Per a poder dur a terme en condicions el curs, que té lloc en l’estudi d’Almussafes Ràdio situat en la segona planta del Centre d’Informació Juvenil, s’han establit diferents torns que es desenvolupen entre les 9 i les 12:30 h.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.