Preocupació en el sector de l’arròs per la falta d’autorització dels tres plaguicides més usats

Preocupació en el sector de l’arròs per la falta d’autorització dels tres plaguicides més usats
  • La Unió de Llauradors ha informat hui als arrossers en Sueca sobre las principals novedats del sector

La Unió de Llauradors ha celebrat una jornada monogràfica d’assessorament per al sector de l’arròs en la localitat de Sueca a la qual han assistit al voltant de 50 productors i en la qual s’han tractat els principals temes que interessen en aquests moments als arrossers. La jornada ha estat inaugurada pel secretari general de La Unió, Ramón Mampel i pel responsable del sector, Enric Bellido.

Un dels aspectes analitzats en la jornada de La Unió ha sigut el de les autoritzacions fitosanitàries per a aquest cultiu a càrrec de Francisco Cuenca, del Servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria d’Agricultura.

En aquest sentit existeix preocupació entre els productors d’arròs perquè fins avui no hi ha autorització per a emprar-se de cara a aquest estiu dels tres plaguicides que més s’usen en el cultiu. També s’han analitzat diversos problemes fisiològics ocasionats per l’elevada quantitat de matèria orgànica del sòl que provoca aigües anòxiques i problemes amb fongs i malalties.

Posteriorment s’ha parlat de l’obligatorietat d’inscripció en el Registre Oficial de Productors i Operadors Fitosanitaris (ROPO). Pascual Civera, assessor de Capeli Networking, ha informat sobre aquesta inscripció i ha comentat les circumstàncies específiques que es donen per al cultiu de l’arròs.

La normativa actual estableix l’obligatorietat de la inscripció dels qui es dediquen a les activitats relacionades amb productes fitosanitaris, siguen subministradors, realitzen tractaments fitosanitaris, manipulen i utilitzen aquest tipus de productes o assessoren en concepte de prestació de serveis a explotacions agràries o a particulars.

La jornada també ha comptat amb la presentació d’un projecte per a la valorització de la palla de l’arròs a càrrec de Fernando Segovia, de l’empresa Contrerina SL.

La Unió de Llauradors i Ramaders


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.