L’Hospital de la Ribera diagnostica cada any més de 200 nous casos d’Alzheimer

L’Hospital de la Ribera diagnostica cada any més de 200 nous casos d’Alzheimer

L’Hospital Universitari de la Ribera diagnostica cada any més de 200 nous casos de la malaltia d’Alzheimer. Aquest és un de les dades que els especialistes del centre sanitari han posat en relleu amb motiu del Dia Mundial d’aquesta malaltia que se celebra avui, 21 de setembre.

Segons els experts, un 7% dels majors de 64 anys, franja d’edat en la qual la malaltia apareix amb major freqüència, pateix aquesta demència neuronal. Açò suposa que en l’actualitat existisquen al voltant de 60.000 malalts d’Alzheimer diagnosticats a la Comunitat Valenciana, i prop de de 3.500 persones en la comarca de la Ribera.

hospital-dia-alzheimer-2016-2

‘Árbol de los recuerdos’ instal·lat a l’hospital

Actualment, aquesta malaltia neurodegenerativa s’ha convertit en una patologia que ocupa actualment el tercer lloc com a patologia sanitària, per darrere dels accidents cardiovasculars i el càncer.

‘Árbol de los recuerdos’
En el marc de la celebració del Dia Mundial d’enguany, el Fòrum “La Ribera contra l’Alzheimer” ha programat una sèrie d’accions d’informació i conscienciació per a commemorar aquesta celebració que es duran a terme al llarg d’aquesta setmana.

Així, aquest Fòrum ha instal·lat en l’Hospital de la Ribera i 10 centres de salut un ‘Árbol de los recuerdos’ en el qual, des d’avui i fins al divendres, pacients, familiars i professionals poden penjar els seus records més inesborrables escrits de pròpia mà. Alguns d’aquests missatges seran difosos a través de les xarxes socials en les quals l’Hospital de la Ribera té presència, com Facebook i Twitter.

El ‘Árbol de los recuerdos’ de l’hospital va ser inaugurat al matí d’ahir pels presidents i membres de les associacions d’Alzheimer de la comarca, pacients, representants d’entitats socials i polítiques de la comarca –com Diego Gómez, alcalde d’Alzira-, i professionals de l’hospital –com el Dr. Javier Palau, Director Gerent-.

Tots els presidents de les associacions han mostrat el seu agraïment a l’Hospital de la Ribera per la seua implicació amb elles i per ajudar-los a donar veu a aquesta malaltia. Així, María Olmos, presidenta de la AGUAFA (Associació d’Alzheimer de Guadassuar), ha declarat que “la societat actual ha de plantejar als nostres governants que l’Alzheimer es convertisca i un tema d’Estat sobre el qual hem d’actuar des de les mateixes escoles i cap als pacients, familiars, cuidadors i professionals”.

Així mateix, “La Ribera contra l’Alzheimer” ha programat una sèrie de tallers pràctics en les pròpies seus de les associacions d’Alzheimer de la comarca. En ells s’oferiran consells pràctics per a l’evitar la sobrecàrrega psíquica, física i emocional dels familiars i cuidadors de malalts.

D’altra banda, aquesta plataforma instal·larà avui taules informatives en l’Hospital d’Alzira i diferents centres de salut amb l’objectiu de distribuir material amb consells de prevenció per a pacients i cuidadors, i de recaptar fons.

Incertesa davant la reversió
Durant l’acte, el Dr. Palau va manifestar sobre la reversió de l’Hospital d’Alzira que “hi ha incertesa entre els professionals sobre el model d’hospital resultant. Existeixen indicis, com el Decret 64/2016 d’Unitats de Referència o la realitat de la resta d’hospitals comarcals, que La Ribera pot deixar de ser un hospital amb totes les especialitats per a convertir-se en un hospital comarcal que prescindisca de serveis, com ha ocorregut recentment en l’Hospital de Dénia i Neurocirugia”.

El Director Gerent recordà que l’Hospital d’Alzira és un centre sanitari públic i que “si el resultat de la reversió és un hospital comarcal els habitants de la Ribera es veurien obligats a desplaçar-se a hospitals de València per a rebre assistència en determinats serveis, alguna cosa que aquesta comarca no es mereix”.

Per la seua banda, Amparo Arcís, representant de AFABALS (Associació d’Alzheimer de Benifaió, Almussafes i Sollana) ha declarat que “des de 1999 aquesta comarca compta amb un hospital general amb una cartera de serveis comparable als grans hospitals de referència; tenim dubtes de si en un futur aquest hospital mantindrà especialitats, les seues baixes llestes d’espera i els grans professionals amb els quals explica”.

Hospìtal de la Ribera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.