La Diputació subvenciona dos mesos més de tractament contra el mosquit tigre

La Diputació subvenciona dos mesos més de tractament contra el mosquit tigre

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha anunciat una nova ajuda de la Diputació per a finançar dos mesos més de tractament contra el mosquit tigre en els municipis on, segons el mapa elaborat per la Universitat de Valéncia, s’han trobat larves i necessiten un tracte urgent per a eradicar-les.

«El pressupost que destinarem el determinarà el tractament mateix, ja que l’important és acabar amb el mosquit tigre i que els ciutadans puguen disfrutar de la temperatura estiuenca en els camps i les cases de la platja sense preocupar-se» —ha dit Mercedes Berenguer. La diputada provincial ha transmès als municipis en què l’equip de professionals de la Universitat ha detectat focus de larves «tranquiÅ€litat, perquè la Diputació es farà càrrec, com ja hem fet en altres municipis, del tractament necessari».

La Diputaciója destinà una partida d’un milió d’euros a la campanya per a tractar d’eradicar el mosquit tigre en els municipis de menys de 30.000 habitants en zones afectades per aquest insecte seguint les directrius marcades pels mapes encarregats a la Universitat de València, en els quals s’aprecien les zones més sensibles. A partir d’aquest moment, la Diputació ha fet un seguiment de les fumigacions en les zones afectades per a controlar si calien noves accions, com en alguns d’aquests municipis, on s’ha ampliat el tractament dos mesos més.

Cada estiu des del 2009
El mosquit tigre té una presència estable a la Comunitat Valenciana des del 2009, provoca danys importants en l’agricultura i transmet malalties com la del virus del Zika, que recentment ha arribat a Espanya. Com a una de les espècies exòtiques invasores més nocives del món, ha alertat especialment els ajuntaments que tenen en el seu terme barrancs i aiguamolls.

Diputació de València


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.