Llaurí contracta veïns de Cullera per suplir la falta de jornalers agrícoles aturats

Llaurí contracta veïns de Cullera per suplir la falta de jornalers agrícoles aturats

L’Ajuntament de Llaurí contractarà veïns de Cullera per a realitzar treballs de peó agrícola durant l’estiu. L’acord ha estat signat pels alcaldes d’ambdues localitats, Anna González i Jordi Mayor, després que el consistori llauriner no haja trobat d’entre els seus veïns la totalitat dels nou treballadors agraris que necessita per a dur a terme les tasques finançades dins del programa d’atur agrícola que impulsa el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Mayor ha assenyalat que este acord suposa un clar exemple de «col•laboració comarcal» en matèria d’ocupació i s’ha felicitat perquè «s’obrin noves oportunitats laborals per als veïns del sector agrari de Cullera ».

Concretament, Llaurí donarà feina a tres cullerencs. Per a fer-ho, el consistori de la ciutat turística cedix a Llaurí 12 treballadors procedents del Servef que ja va baremar per al mateix programa i que van quedar-ne exclosos per no obtenir la puntuació suficient. Ara, el municipi que presidix González seleccionarà d’entre ells als tres peons que necessita.

L’alcaldessa llaurinera ha detallat que el seu ajuntament realitzà un procés de selecció a través del Servef i únicament ha trobat sis treballadors de tot Llaurí que complisquen els requisits per a la contractació, per la qual cosa hi ha tres vacants per cobrir. «Férem bàndols i insistirem, però no hi ha hagut suficients demandants», explica.

Que no es perden contractes
«L’equip de govern de Llaurí ha decidit que enguany no es podia retornar la subvenció perquè en el terme hi ha treballs importants que realitzar», apunta González. Recorda també que en anys anteriors el xicotet consistori de la Ribera Baixa ja va renunciar a part de l’ajuda que obtenia del SEPE per no trobar treballadors del poble que compliren els requisits.

«Hi ha gent amb moltes necessitats i encara que tres contractes no suposen una solució, sí que són un xicotet baló d’oxigen per a les famílies beneficiàries», ha remarcat la primera regidora, qui sentencia que «tres contractes no es poden perdre». «Amb este  acord Cullera es beneficia perquè es contracta a tres veïns i Llaurí també perquè ens permet realitzar millores molt necessàries en el nostre terme», sosté.

L’Ajuntament de Llaurí ha rebut un total de 18.100 euros per a la contractació d’aturats agrícoles durant l’estiu. El programa d’ocupació conformarà tres projectes consistents en el condicionament d’infraestructures al terme municipal.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.