Els veïns de Favara donen 1’3 tones de roba usada en el primer semestre d’enguany

Els veïns de Favara donen 1’3 tones de roba usada en el primer semestre d’enguany

En els temps que vivim, els índexs de pobresa estan creixent fins a extrems insospitats fa tan sols uns anys. Segons diverses ONG, la pobresa s’està incrementant dia a dia fins a xifres que comencen a ser preocupants. I aquestes mateixes xifres són les que mouen la solidaritat entre les persones.

Un clar exemple el trobem a Favara. Durant el primer semestre del 2016, les veïnes i veïns de la ciutat han recollit, a través de dos contenidors solidaris ubicats al poble, un total de 1.352 quilos de roba i peces tèxtils a través de l’ONG “Humana, fundació Poble per Poble “. Aquesta xifra ve a representar un increment del 14’09% respecte al mateix període de l’any anterior, quan es van recollir 1.185 kg de roba.

Des de la pròpia ONG, a través del seu responsable en la delegació de València Salva Palacios, s’agraeix “la col·laboració ciutadana per donar-li un fi social a la roba usada que ja no s’utilitza, el que possibilita que cada any augmenti el volum de recollida tèxtil a Favara “.

Per part de l’Ajuntament de Favara, el regidor de Benestar Social Juan José Milvaques agraeix la col·laboració dels veïns de Favara en les seves aportacions solidàries de roba perquè persones sense recursos es vegin afavorides en les finalitats socials d’aquestes ONGs.

Sens dubte, cada vegada som més conscients de la importància de reutilitzar i contribuir a la sostenibilitat global, més encara promovent aquesta economia circular. El destí de la roba està dividit en dues formes diferents. Una part s’envia a les plantes de reclassificació de l’ONG situades a Madrid, Barcelona o Granada, i la resta es ven a empreses de reciclatge. Amb els recursos que es generen van destinats a la finalitat social de l’organització, especialment projectes d’agricultura a l’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia.

Ajuntament de Favara


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.