Podis i… experiments al Club de Córrer Peus Quets!

Podis i… experiments al Club de Córrer Peus Quets!

Un tret, una propietat absolutament incontestable que marca Peus-Quets es la gosadia. I n’ estic profundament convençut. L’ atreviment dels components del Club ratlla de vegades la inconsciència. Ho faran les ganes d’ anar més enllà de lo conegut, més lluny de lo aconseguit?

Tots haveu sentit dir -…els experiments amb gasosa!-. Que no! Que a Peus-Quets es fan amb pólvora real, de colp a repent, de bones a primeres. La gent del Club s’ ha abraçat a la màxima popular que diu que sempre hi ha una oportunitat per començar alguna cosa nova: es diu hui! L’ altra sentència popular que conforma el “credo” dels Blavets i Blavetes es la afirmació que diu: – a vegades hi ha que arriscar-se en fer coses noves. Si encertes, serà la teua recompensa, si erres serà una lliçó.

Ho ha demostrat Tere Lloret, que de no haver corregut mai, fa el Trail de Cullera, i des d’ allà, quasi totes les populars de 10K, i que dir de Fermin Gutierrez que de practicar cap esport s’ apunta a dos Trails!

La setmana passada Pascual Azorín intentava i completava molt bé la Marató i Mitja del Penyagolosa, la famosa MiM. 63 kilòmetres de muntanya de una tacada… una primera vegada! S’ entén de Joan L. Garcia que es un “tràiler” nat i experimentat, encara que els 115 que se corregué també pel Penyagolosa son una aventura extrema. Però de Pascual, en la seua primera Gran Muntanya, això té més de gesta heroica que de competició de Run-Trail. Un dur experiment que va sortir fabulosament bé.

S’ està gestant una Mitja Marató a… Las Vegas! Ja hi ha un petit nombre d’ inscrits per a córrer per la ciutat dels casinos, ruletes, pòquer i Black Jack! Una preciosa cursa nocturna entre limusines i sota la llum dels neons. Una altre experiment… sense gasosa, directament amb traques i focs d’ artifici! Filosofia José Mota: – Si hay que ir, se va. Ir pa ná es tonteria.

I com més avant veurem, hi ha un estrany experiment que prova Pepi Baldoví pel llit del riu Túria a València amb cinc companyes més: una Marató per equips! Un altre experiment sense preparacions específiques, incisiu, a sac! Les Traileres s’ anomenen!

Dissabte tenim huit Peuets i Peuetes que corren la clàssica XXIXª Volta a Peu de l’ Alcúdia. Alice Rebull torna a escalar el podi de les Veteranes B, al segon lloc amb un temps de 46mn05. Sé que tinc que reservar un espai a estes cròniques setmanals per a citar a Alice. Fixe, segur! Esta valenta veterana ha arribat a un nivell de competició híper-satisfactori. Amunt Alice!

No puc deixar de nomenar a Reme Beltran, en franca progressió, que si bé l’any passat corria encara els 10K en més d’ una hora, avui ja està per baix del 60minuts marcant-se un crono de 57mn57, sense ajut! A mi, eixes coses m’ alegren.

prese-claver-vilallonga-2016

Peus Quets dalt del podi a Vilallonga

Diumenge, a la Vª Volta a Peu Bonestar-La Llacuna de Villalonga. Dels nostre hi van un bon grapat: tres experimenten la marxa i set la carrera. La distància de 12K presenta dos modalitats: córrer i marxa, i marida agradablement asfalt, senda i pista de muntanya, urbs, bosc i natura. Un paratge de baixa vegetació combinat de llocs arboris, pins i carrasques, autènticament mediterrani, de grans pujades i suaus pendents.

Prese Claver destaca 1ª al podi de Veteranes B, i fa 3ª a la general femenina! I també sé que un lloquet dec reservar al resum de les activitats i carreres del cap de setmana. El resultat de 59mn24 a un 12000 fet de pujades importants es una proesa. Força Prese!

Pascual Azorín, del Penyagolosa passa a la Safor, i pujant i baixant pel decorat de la Llacuna, arriba 3er dels Veterans C: 56mn41. Podi i copa. “Toma yaaaa!” Que parella esta!

A ressaltar els 51mn de Manu Lena, el 5é lloc de les Veteranes B de Lourdes Lledó i com no, el ressorgiment d’ un Vicent Jornet, demostrant amb 1h04, que quasi complides les set dècades encara li queda molta, però que molta gasolina!

A València, Pepi Baldoví juntament amb la Pichu, Majo i tres més, s’ atreveix a córrer una marató per equips, la II Ekiden Valencia Maratón Relevos. Gran ambient i estranya prova la de relleus pel llit del Túria a la capi, combinant les distàncies en aquest ordre de 5000, 10000, 5000, 10000, 5000 i 7195m. Pepi fa el seu tram, 10000m, en 1 hora, i s’ ho passa d’ escàndol, com una xiqueta! De cap a l’ aventura… experimentant!

Cada Club té la seua idiosincràsia. Esta es la nostra: la exploració!

Joanjo Presència
Peus-Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.