Almussafes contracta els 30 primers aturats a través del Pla d’Ocupació Local

Almussafes contracta els 30 primers aturats a través del Pla d’Ocupació Local

El primer edil i responsable de les polítiques d’Ocupació del consistori d’Almussafes ha presidit, a les 12 hores de hui dimecres, la trobada informativa amb els 30 primers desocupats d’Almussafes que han sigut seleccionats per a treballar en l’administració local en el marc del I Pla d’Ocupació Local, POL, una iniciativa tendent a reduir la taxa de desocupació i donar una oportunitat laboral als veïns i veïnes amb més dificultats d’inserció laboral.

L’alcalde, que s’ha mostrat satisfet per poder materialitzar un dels seus grans projectes en matèria d’ocupació, ha estat acompanyat per diversos regidors de l’executiu responsables dels Departaments en què els candidats desenrotllaran la seua labor professional, així com dels tècnics municipals que tutelaran els distints llocs de treball.

Durant la reunió, els assistents, per orde de puntuació, han pogut triar el departament en què preferixen desenrotllar el seu treball, a més d’informar-se, fil per randa, de les característiques del contracte i de les labors a realitzar en cada lloc de treball.

Està previst que a mitjan setmana que ve, els desocupats seleccionats per a ocupar les 30 primeres places, tots ells inclosos en els quatre col·lectius en risc d’exclusió social a què anava dirigida l’oferta del POL, parats de llarga duració, majors de 45 anys, dones i menors de 25 anys, inicien el seu exercici laboral amb una jornada de sis hores diàries i amb horaris flexibles, depenent del lloc de treball i les necessitats del servici.

En esta primera fase dels contractes, que mantindran una duració de 4 mesos, s’han seleccionat un total de 13 peons de manteniment i neteja, un operador informàtic, un auxiliar administratiu, un conductor, dos conserges, quatre peons de jardineria, cinc peons d’obra i tres oficials de primera de la construcció.

Els conserges treballaran en el Centre Cultural i en els camps de futbol municipals; els peons de manteniment i neteja i els peons de jardineria assumiran els treballs extraordinaris dels espais públics i zones verdes que no estan inclosos en les concessions municipals de conservació i manteniment; i els especialistes del sector de la construcció duran a terme labors de millora i manteniment dels espais públics i dels immobles municipals. Per la seua banda, el conductor cobrirà el servici diari de trasllat dels usuaris d’Almussafes i Benifaió al Centre d’Estimulació i Rehabilitació de la Llimera i al Centre de Rehabilitació per a Discapacitats “Som i Estem”. L’informàtic reforçarà el Departament de Tecnologies de la Informació i Comunicació, TIC, i finalment, l’auxiliar administratiu col·laborarà amb el Departament d’Urbanisme, en labors com el PGOU i la implantació de l’expedient electrònic, entre altres tasques.

Quan finalitzen els quatre mesos per als que s’han establit estos contractes, a principis de setembre, s’incorporaran els següents 30 candidats, els que tindran igualment quatre mesos de treball assegurat.

Impulsen un programa personalitzat de suport per als parats de llarga duració
L’autoconeixement i anàlisi del perfil professional dels parats, les claus per a preparar el currículum i la carta de presentació davant d’una oferta laboral, com superar amb èxit una entrevista personal i el coneixement i navegació a través de les pàgines de busca d’ocupació per Internet són aspectes clau que els desocupats han de dominar per a accedir al mercat laboral.

Precisament el compromís de l’executiu d’Almussafes amb el col·lectiu de parats de llarga duració de la localitat ha determinat la creació d’un nou programa de suport al grup, que es va a articular en un total de cinc sessions grupals, la primera d’elles prevista per a dimarts que ve 3 de maig.

“Amb la posada en funcionament del nostre Pla d’Ocupació Local hem brindarem una oportunitat laboral a un total de 60 desocupats de la localitat durant el present any, encara que lògicament tenim més veïns inscrits en la bossa de l’ADL que porten en situació de desocupació durant fa temps i que també van presentar la corresponent sol·licitud en l’oferta, encara que conclòs el procés de baremació de les instàncies demanades no han obtingut una de les 60 places oferides”, comenta el primer edil i responsable de polítiques d’Ocupació, Toni González.

Per això i de manera complementària al POL, des de la Regidoria d’Ocupació s’ha llançat este programa personalitzat d’orientació laboral per a eixe grup específic de parats de llarga duració que, a més dels tallers grupals, també inclou sessions individuals d’anàlisi del perfil professional dels citats demandants d’ocupació.

Després de la jornada inaugural, se celebraran quatre noves sessions els dies 5, 10, 12 i 18 de maig, totes elles en la sala de conferències del Centre Cultural i en horari de 9.30 a 11 hores. La psicòloga Inma Ibiza és la responsable d’impartir tot el cicle formatiu que, l’alcalde, confia resulte molt productiu per als assistents.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.