Sueca dedica el llibret col·lectiu de les falles als jocs populars

Sueca dedica el llibret col·lectiu de les falles als jocs populars

Per primera vegada, la Junta Local Fallera de Sueca ha presentat en públic el llibret col·lectiu de les Falles de la ciutat. L’acte, al que han assistit representants de les comissions de Sueca, el Perelló i el Mareny de Barraquetes, de la Junta Local Fallera i de l’Ajuntament de Sueca,  ha tingut lloc este dilluns al Saló de Plens del consistori.

llibret-falles-sueca-2016El president i la secretària de la Junta Local Fallera, Vicent Llopis i Lorena Sendra, van estar els encarregats de presentar la publicació, acompanyats també per l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el regidor de Cultura, Vicent Baldoví.

El màxim representant de la Junta Local Fallera de la ciutat, Vicent Llopis, ha explicat que  este llibret és un dels projectes més importants per ells perquè a través de les seues pàgines reivindiquen “la nostra festa, la nostra cultura i també la nostra llengua”. En el mateix sentit, la secretària de la JLF, Lorena Sendra, va apuntar que el projecte del llibret és una de les aportacions culturals més importants del món faller.

El llibret, que porta per portada el disseny guanyador del Concurs de Cartells del suecà Carles Lledó, està estructurat en dues parts. En la primera estan els protagonistes de la festa fallera, els esbossos dels monuments, la programació d’actes i també per tercer any consecutiu s’ha adjuntat un codi QR en les pàgines de cada comissió per accedir a la informació addicional com els llistats amb els membres de les comissions, els versos dedicats a les falleres majors, els saludes dels presidents i les explicacions dels monuments.

La segona part, com és habitual, consta d’alguns articles i imatges que versen sobre les tradicions del nostre poble. Segons van explicar, la temàtica que s’ha escollit enguany com a fil conductor del contingut del llibret és el joc. Els jocs a la falla, els jocs populars de carrer a Sueca o els jocs amb foc, per commemorar el quinzé aniversari de l’Associació Cultural Amics del Coet de la Ribera Baixa, són alguns dels títols dels articles que acompanyen enguany a la publicació.

Ambdós, Llopis i Sendra, van aprofitar també l’ocasió per agrair la col·laboració de tots aquells que han posat a disposició dels coordinadors del llibret el seu treball. Així, els representants de la Junta Local Fallera van voler agrair expressament la col·laboració de les empreses que s’han sumat a la guia comercial, de les comissions falleres i també als suecans Carles Galletero, Toni Llopis, Dolors Ortells, Adrià Gonzàlez i Fernando Sendra  per participar en la redacció dels articles o cedir les imatges que il·lustren la publicació.

presentacio-llibret-falles-sueca-2016-2Per la seua banda, el regidor de Cultura, Vicent Baldoví, va presentar el llibret que acompanya a la publicació, amb el sainet guanyador del Concurs de Redacció de Sainets de l’any 2015. Baldoví va aprofitar també l’ocasió per felicitar a totes les comissions i a la Junta Local Fallera per l’excel·lent treball que han mostrat en la XVIIIa edició del Concurs de Sainets i va encoratjar alhora als fallers per animar-se a representar, en les properes edicions del concurs, el sainet adjunt titulat “Pares de Lloguer” de Francisco Fernández Ruiz.

L’alcaldessa de Sueca , Raquel Tamarit, va estar l’encarregada de tancar l’acte. En la seua intervenció, Tamarit també va lloar el treball realitzat per la Junta així com pels col·laboradors del llibret. L’alcaldessa va destacar la magnífica tasca de recerca que s’ha fet en els articles que versen sobre els jocs populars i que deixen constància d’un dels llegats importants que ens han transmés els nostres avis i pares i es va voler sumar també als agraïments a totes aquelles persones que han fet possible l’elaboració d’este llibret que arribarà prompte a totes les barriades de la nostra ciutat.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.