Cullera presenta una cavalcada de fantasia i organitza espectacles i activitats per al dia de Reis

Cullera presenta una cavalcada de fantasia i organitza espectacles i activitats per al dia de Reis

Els xiquets de Cullera gaudiran demà d’una gran cavalcada de Reis ambientada en la fantasia dels contes clàssics i les produccions audiovisuals més populars. L’espectacle comptarà amb la participació de més d’un centenar de persones i durant el recorregut es llançaran més de 500 quilos de caramels i llepolies, segons ha explicat el regidor de Festes, Pere Manuel Aragó.

Ses Majestats d’Orient arribaran a la ciutat a les 16 hores, on seran rebuts per les autoritats en la plaça d’Alboraia. Des d’allí es dirigiran a la residència municipal de la Tercera Edat, per a lliurar regals a les persones majors, un emotiu acte organitzat per la regidoria de Serveis Socials que dirigix Francesca Ortiz.

Posteriorment, la desfilada s’iniciarà en el barri del Raval de Sant Agustí a partir de les 18.15 hores. Des del carrer València prosseguirà pel carrer Cervantes, Rambla Sant Isidre, Diagonal del País Valencià, carrer Pescadors, plaça de la Llibertat, carrer Rei en Jaume, carrer La Bega i conclourà en el passeig Dr. Alemany, on l’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, farà lliurament als Mags d’Orient de les claus de la ciutat perquè puguen entrar en totes les cases i lliurar regals als més xicotets.

La gran cavalcada d’enguany ha sigut dissenyada per la firma local JM Gestió Teatral. Melcior, Gaspar i Baltasar desfilaran acompanyats pels personatges més volguts i populars del món de la fantasia, un extraordinari aparador de música i color en el qual estes estrelles infantils cobraran vida per a portar la il·lusió de la nit més màgica de l’any. Entre ells, Nemo i els seus amics, Bob Esponja, Olaf, Pluto, Shrek i Fiona, Mary Poppins i un munt de sorpreses més.

Activitats per al dia de Reis
La programació de Reis 2016 es completarà el dimecres dia 6 amb dues actuacions teatrals. A les 17.30 hores, els més xicotets podran gaudir de l’espectacle «Pista» en la Sala Multiusos del Mercat. A les 19 hores, en l’Auditori Municipal, es podrà assistir a l’actuació «La màgia de los hermanos Grimm». Tots dos, d’entrada lliure i gratuïta fins a completar l’aforament.

També s’han preparat activitats en el passeig Doctor Alemany amb unflables, rocòdrom i altres iniciatives perquè el dia de Reis deixe el millor sabor de boca entre els més xicotets. A més, seguix en marxa la pista de patinatge en els Jardins del Mercat al costat de la fira de Nadal, activitats que estan recollint un èxit extraordinari estes dates.

Cullera posa així el colofó a una completa programació nadalenca que ha omplert d’oci el centre de la ciutat des de principis del mes de desembre amb una sèrie d’iniciatives destinades a dinamitzar l’oci i incentivar les compres en el comerç local.

L’ajuntament adquirix per Reis joguets i llibres per a combatre el sexisme i la discriminació
Eradicar el sexisme des de la infantesa. Eixe és l’objectiu en el qual treballa l’Ajuntament de Cullera en la seua ferma aposta pel foment de la igualtat entre hòmens i dones. Per açò, aprofitant la festivitat de Reis la regidoria d’Igualtat ha procedit a la renovació dels jocs i material didàctic de la ludoteca municipal, el centre de Dia i el Taller de Prevenció i Inserció Sociolaboral amb l’adquisició d’articles d’oci i aprenentatge orientats en eixe sentit.

La regidora d’Igualtat i Serveis Socials, Francesca Ortiz, ha explicat que «el regal que li ha volgut fer enguany el consistori als nostres xiquets i adolescents és un bé molt preuat i encara escàs: la igualtat».

En eixe sentit, s’han invertit recursos en la compra de jocs de taula, llibres per al treball dels valors, un teatre de titelles i un altre tipus de material en el qual s’eliminen els rols tradicionals que s’atribuïxen a xiquets i xiquetes i es fomenta la igualtat, la companyonia o la tolerància.

«Es tracta de conscienciar des de xicotets que no hi ha unes professions d’hòmens i unes altres de dones o que l’aspecte físic no és ni un condicionant per a res ni un motiu de burla, per exemple», apunta l’edil. Sobre això, alguns jocs conviden a viure la vida «com un vol ser des del respecte als altres», afirma l’edil.

«No podem organitzar grans actes per la igualtat d’hòmens i dones si després des de xicotets no inculquem als xiquets este valor, per la qual cosa aprofitant que el material d’estos centres estava ja desgastat hem optat per comprar jocs, joguets i llibres en els quals intentem que les noves generacions cresquen en un context en el qual ningú se senta discriminat pel seu sexe o condició», ha manifestat Ortiz.

Municipi igualitari
La regidora ha entregat este matí els jocs als xicotets que assistixen a la ludoteca, tots ells d’edats compreses entre els 3 i els 6 anys. També hi ha uns altres per als del centre de dia, al que acudixen xiquets d’entre 6 i 12 anys, i finalment per als del TAPIS (de 13 a 16 anys), «amb el que cobrim una àmplia franja d’edat en la qual es forma la personalitat», matisa Ortiz.

Esta iniciativa servix com a complement a les accions que ja es duen a terme des dels centres educatius en eixa matèria. «Volem ser un municipi igualitari en tots els nivells i encara que sabem que en eixa lluita ens queda molt treball per fer, com a govern progressista estem posant totes les eines que tenim al nostre abast per a aconseguir-ho», conclou Ortiz.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.