El Consell obrirà el Centre de Dia de discapacitats de Cullera bloquejat des de fa huit anys

El Consell obrirà el Centre de Dia de discapacitats de Cullera bloquejat des de fa huit anys

La commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional ha deixat un anunci molt esperat a Cullera. El director general de l’IVAS, Ángel Bonafé, ha declarat en la seua visita a la ciutat que el Consell està treballant perquè el Centre de Dia per a discapacitats del municipi puga obrir-se el 2016, previsiblement durant la primera meitat de l’any.

Bonafé ha manifestat que la Generalitat està molt interessada en este servici, bloquejat des de la inauguració de l’edifici fa huit anys per falta de personal, de manera que posarà els recursos econòmics necessaris per a posar fi a eixa situació.

El director de l’IVAS ha indicat que el centre podria acollir a mig centenar d’usuaris. D’esta forma, es descongestionaran uns altres de la comarca. La recent eliminació del copagament per part del Govern valencià també propiciarà una major demanda, ja que molts usuaris no podien accedir al servici per falta de recursos econòmics.

La petició d’obertura del Centre de Dia és una de les màximes reivindicacions del nou Ajuntament de Cullera en matèria de polítiques per a les persones. L’alcalde, Jordi Mayor, ha manifestat la seua «enorme alegria» per esta notícia i ha agraït «el canvi de sensibilitat del Consell que primer ha eliminat el copagament i ara permetrà que en la nostra ciutat comptem amb un servici molt necessari».

Per la seua banda, l’edil del Centre Ocupacional, Amparo Jover, també s’ha mostrat satisfeta per este important assoliment «perquè era un greuge que un centre construït fa anys estiguera tancat, ja que no es dotava de personal mentre hi ha moltes persones que necessiten eixa atenció».

Tenda en el Mercat
L’alegria a Cullera hui ha sigut doble. Els usuaris del Centre Ocupacional Mare de Déu del Castell han reobert la seua tenda en el Mercat Municipal. La tendeta del centre, nom d’este espai comercial, alçarà cada dijous la persiana per a poder vendre els articles que s’elaboren el taller ocupacional.

En l’acte inaugural s’han donat cita usuaris i familiars, acompanyats per l’alcalde, l’edil Jover i el director general de l’IVAS.

«Des de l’ajuntament hem tingut clar sempre que les polítiques inclusives són un pilar fonamental de la nostra ciutat i esta tenda és una bona mostra de la integració que el col·lectiu de persones amb diferents capacitats té a Cullera. Esta tenda hui ens fa una mica millors com a ciutat», ha conclòs Mayor.

Ajuntament de Cullera

La fotografia correspon a la inaguració de la Tendeta del centre del Centre Ocupacional, al Mercat Municipal. Al centre, el director general de l’IVAS, Ángel Bonafé, junt amb l’alcalde, Jordi Mayor. A la dreta, la regidora Amparo Jover.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.