Peus-Quets inicia la temporada de senderisme

Peus-Quets inicia la temporada de senderisme

Ha quedat enrere la Marató Valenciana encara que s’ en continue parlant i que encara flote en l’ ambient la gran gesta de haver-la corregut, de haver-la gaudit i… patit, de haver-la intentat, de haver-la acabat. Pot ser que enguany la Marató haja tingut el major nombre de corredors en la història de Peus-Quets: divuit! Club xicotet en volum, gran en maduresa, superlatiu en valentia. I la prova es que el diumenge, bona part dels que hi participaren ja han fet entrenaments. D’ altres han preferit una sortida en muntanya, i unes poques més han competit hui sense complexes a un alt nivell.

senda-quets-novembre-2015-2La secció de senderisme, Senda-Quets, sota la direcció de Toni Llopis, obre la temporada de trekking el diumenge 22 de Novembre. La sortida es fa als Canyons del Xúquer per Xalans, entre les caigudes de la serralada del Sistema Ibèric i el sud del Sistema Central. Com de costum, amb autocar i puntuals com un rellotge suïs, els cinquanta-quatre excursionistes mouen cap a la Vall d’ Aiora-Cofrents.

Arribats al camí que porta a la senda alta del canyó, un contratemps per a la seguretat del bus en el vial ens obliga a fer baixar tothom i recórrer a peu el dos kilòmetres que ens separen de la senda que busquem. El vent matinal, insistent i intensament fresc, engarrota els músculs i estreny ronyons i espatlles. Voraç esmorzar al recer d’ un caminàs fondo i volta a l’ atac.

La ruta es senzilla sent la primera de la temporada, de desnivell dolç, a penes 150m en un recorregut de 4 kilòmetres entre els “Chorros de la Jávea” i la “Peña del Buitre”. La zona se composa de turons i moles entre 600 i 1000m d’ alçada que encaixonen el Xúquer en un congost de 200 a 300m de fondària. La vegetació de pins hi es densa al ombriu, i a la solana, ginesta, espart i argelagues. Estos terrenys esquerps i verticals son el habitat de porcs senglars i cabres munteses. De estes últimes, aquesta vegada hem pogut observar-ne uns quant exemplars grimpant per els tallats abruptes, el mascle amb una imponent cornamenta i al darrere joves i femelles, elegants i gràcils.

La senda es un antic camí practicat a pur de dinamita als anys quaranta per al muntatge de les canonades d’ alimentació de aigües per a les turbines de la primera central hidroelèctrica de Cofrents.

Esta primera sortida, una mica accidentada, acaba al restaurant del “Centro de Mayores” al mirador del castell de Cofrents sobre el Cabriel, front a una consistent i saciant olla cofrentina.

A Sueca, també diumenge al matí es celebra la IIª edició del MPOC, una cursa de 5000m per equips organitzada per Sutrail en benefici de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica.

Hi participen 150 corredors i corredores, fent possible la conformació de les tripletes inclòs mixtes. El temps en meta el tanca l’ últim dels tres en entrar en meta. El trio format per Amparo Cebolla, Alice Rebull i Joan L. Garcia marquen el segon millor temps. Dos Peuetes i un “Trailer” inscrits baix el nom de “Xurro, Media-manga, Mangotero”, amb la recent i dolorosa memòria de la Marató de València del passat diumenge a les cames encara, tenen la bravura de marcar distancies en una crono de fondo i potència. Demane perdó als lectors però deixeu-me ser una mica barroer per favor: – Si senyors y senyores… així es fa, amb dos… pebrots!

A Mislata, XXXVª Volta a Peu de 10K. Passa dels 1000 atletes. Lourdes Lledó, Sari Roselló i J. Manuel Lena devoradors de kilòmetres, corren amb rapidesa la cursa dominical de la capital de l’ Horta Oest. Lourdes fa 52:32, Manu 44:35 i Sari que puja 3ª al podi en Veteranes B marca 51:45. Un’ altre trio de campions. Això no es precipitació, això es velocitat! Un trofeu més per a les anals del Club de Córrer Peus-Quets.

Una setmana més hem aprofitat d’ un dia harmoniós i hem celebrat uns resultats notables. No ens oblidem: açò es Peus-Quets. Ens esforcem, treballem, patim, lluitem, competim i així i tot gaudim i riem. Son els nostres valors.

Joanjo Presència
Peus-Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.