Altur anuncia ajudes a plans directors del castell de Corbera i del molí del Pasiego de Sueca

Altur anuncia ajudes a plans directors del castell de Corbera i del molí del Pasiego de Sueca

El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha anunciat aquest matí la intenció d’introduir en els pressupostos de la diputació de València del pròxim any ajudes a plans directors de millores municipals d’entorns arquitectònics, en el trascurs de la visita que ha girat a la comarca la Ribera Baixa per a conèixer les necessitats de cada municipi i interessar-se per les diverses actuacions locals finançades amb el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) 2015 de la Diputació de València.

El responsable provincial ha afirmat que amb l’engegada de les futures ajudes a plans directors “es va a poder ajudar als ajuntaments a fer front a la restauració i habilitació del seu patrimoni històric, cultural o industrial”.

Aquest nou pla d’ajudes ha sigut dissenyat després de “detectar que és una demanda de molts ajuntaments valencians a la qual no poden fer front per la gran despesa econòmica que suposa”, ha comentat el diputat de Cooperació. A més, ha assenyalat que “sense pla director és més difícil per als ajuntaments abordar unes actuacions, que són necessàries per a rebre ajudes d’altres institucions, i conèixer quins són les necessitats reals dels elements patrimonials on s’ha d’actuar”.

Visita al castell de Corbera
Emili Altur al costat de l’alcalde de Corbera, Jordi Vicedo, i la regidora, Mentxu Balaguer, han visitat el castell del municipi, propietat de la Diputació, per a veure el seu estat i així estudiar la possibilitat que entre dins de la realització d’un Pla Director.

“El castell de Corbera és un element patrimonial molt lligat al municipi i per açò és imprescindible que no es perda i es recupere”, ha manifestat Vicedo.

Aprofitant la visita, el diputat s’ha interessat per les actuacions que s’estan duent a terme a través del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles en la localitat.

Corbera, gràcies a aqueixos fons, va a renovar la xarxa d’aigua potable i va a substituir diverses voreres de la localitat.

Recorregut pel Molí de la Vila de Sueca
Altur ha visitat posteriorment la localitat de Sueca on ha recorregut el Molino de la Vila, conegut també com el Molí de Pasiego, al costat de l’alcaldessa, Raquel Tamarit, el regidor de Cultura, Vicent Baldoví i la també diputada i regidora del municipi, Pilar Moncho.

altur-moli-sueca-foto_abulailaDesprés de la ruta guiada pel molí el diputat de Cooperació ha assenyalat “la importància de conèixer, de primera persona, el patrimoni que tenen els valencians gràcies als alcaldes”. “Després de veure el molí ha quedat clar que han d’intervenir altres institucions a part de la pròpia Sueca, ja que és un grandíssim patrimoni industrial”, ha asseverat Altur.

Per açò, des de la Diputació aquest tipus d’actuacions podran ser recolzades a través de la realització de plans directors. ”En aquest cas es pretendrà fer un estudi de l’edifici, de la maquinària, de l’entorn sobre la possibilitat d’usos del molí i, després d’açò, l’ajuntament decidirà què vol fer en el lloc”, ha explicat Altur.

Tamarit, al seu torn, ha compartit amb el diputat que “la rehabilitació del Molino de la Vila no pot ser cosa només de l’ajuntament, i per açò agraeix a Altur la partida que es puga destinar amb un futur Pla Director”.

La primera edil ha destacat que “l’important és que gent que de debò entenga ens indique com dur a terme aquest projecte, veure la viabilitat i, finalment, fer la inversió”. A més ha afirmat que “m’agradaria que aquest espai estiga dedicat a l’arròs i al turisme gastronòmic.

DiVal


 

  1. […] 20 de novembre de 2015 Altur anuncia ajudes a plans directors del castell de Corbera i del molí del Pasiego de Sueca […]

    Reply
  2. […] NOTÍCIES RELACIONADES: 20 novembre, 2015. Altur anuncia ajudes a plans directors del castell de Corbera i del molí del Pasiego de Sueca […]

    Reply
  3. […] NOTÍCIES RELACIONADES: 20 novembre, 2015. Altur anuncia ajudes a plans directors del castell de Corbera i del molí del Pasiego de Sueca […]

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.