Les ONG demanen ajuda a la Diputació per sensibilitzar la societat sobre els refugiats

Les ONG demanen ajuda a la Diputació per sensibilitzar la societat sobre els refugiats

La nova Diputació de València s’ha posat a disposició de la Conselleria de Cooperació per portar endavant accions coordinades des de les administracions públiques en la tasca de recepció dels refugiats que arribaran principalment de Síria.

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer; la d’Integració Social, Rosa Pérez Garijo; i el president del Consorci de Bombers, Josep Bort, han escoltat la situació que coneixen les associacions no governamentals i els han transmés el seu suport per a coordinar accions i evitar duplicitat entre administracions.

En la reunió que s’ha celebrat a la Diputació han estat presents Fernando Esteve i Mireia Cloquell, de Creu Roja; Albert Millet, del Comité Espanyol d’Acnur CV; Raquel Simón, d’Accem; i Yolanda Serna, de CEAR.

L’exposició en la qual han coincidit tots els col·laboradors ha sigut la necessitat de donar difusió i sensibilitzar la societat sobre la situació dels refugiats i què significa ser refugiat.

Fernando Esteve ha explicat que els recursos de Creu Roja a València estan col·lapsats perquè ja atenen famílies de refugiats de diversos països des de fa uns anys, per la qual cosa és una qüestió que treballen i coneixen de fa temps.

D’altra banda, Creu Roja ha obert un compte bancari per a rebre les donacions solidàries destinades a ajudar les famílies que arriben a Espanya.

Albert Millet, del Comité Espanyol d’Acnur CV, ha posat sobre la taula la inquietud comuna sobre els refugiats que ja hi ha als pobles i que, dependent del tractament que es done als que vinguen ara, seran refugiats de primera o de segona.

Tant Accem com CEAR s’han unit a la sol·licitud que les administracions treballen de forma conjunta en la recopilació de les dades dels refugiats i dels recursos que tenen els ajuntaments i particulars per al primer acolliment dels milers de persones que seran derivats a Espanya.

Donar informació i transmetre calma
Mercedes Berenguer ha explicat que la FVMP farà arribar unes fitxes als municipis perquè elaboren un inventari de recursos i que «l’objectiu de la nova Diputació és ajudar, agilitar el calendari, però respectant el circuit que ha elaborat la Conselleria».

La diputada de Benestar Social ha dit que les associacions han demanat a la Diputació que col·laboren des de la Impremta Provincial per a fer fullets informatius, així com des de Bombers i altres dependències provincials.

Berenguer també ha volgut aclarir que ara s’està en una fase de preparació i que, encara que hi ha molts particulars que han anat a oferir les seues cases, aliments, etc., cal esperar a saber quantes persones vindran i com es gestionaran.

La diputada d’Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, ha explicat un tema present en la reunió, que és la diferència entre els immigrants i els refugiats, ja que aquests últims «entren en un país perquè es considera que la seua pròpia vida està en perill, siga per un conflicte bèl·lic, per la seua orientació sexual o per altres qüestions, i l’estatus de refugiats els dóna una sèrie de drets».

Rosa Pérez ha destacat la importància de la suma dels recursos que oferisca l’Administració i els particulars d’una manera coordinada.

DiVal


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.