L’Albufera, de Madrid, guanya el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

L’Albufera, de Madrid, guanya el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

El primer premi de la 55a edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, celebrat hui, ha sigut finalment per al restaurant L’Albufera, de Madrid. El cuiner Julián García, que ja guanyà aquest guardó importantíssim en l’edició del 2013 representant la Posada Real de Santa Maria, i el seu jove ajudant, Luis Borda, molt emocionat després de conéixer el veredicte, han obtingut el reconeixement del jurat, format en esta ocasió per Pepe Sanchis, del restaurant Casa Pepe Sanchis, de Còrdova; primer-premi-paelles-sueca-2015Taichi Hayama, del restaurant Ginza Espero, de Tòquio; Nobue Motai, del restaurant El Lagar, de Kawagoe (Japó); Enric Miquel Casado, director i promotor del concurs entre 1995 i 1999; José Parra, cuiner jubilat, del restaurant Saint Georges, de Narbona (França); Akiko Sagano, cònsol general adjunta del Japó; Rafa Margós, de Wikipaella; el restaurant Las Bairetas, de Chiva, i José Palacios, president de l’Associació Valenciana d’Empresaris de Restaurants, qui ha exercit de president del jurat.

El 55é Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, patrocinat per l’Agència Valenciana de Turisme i el Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar, s’ha celebrat com és habitual en el parc de l’Estació. Posteriorment, ha tingut lloc el lliurament de premis en una sala de la ciutat.

moncho-paelles-sueca-2015La diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, ha participat en el lliurament dels premis i ha dit que «a Sueca, a més de ser uns grans productors d’arròs, també el saben cuinar, i això es demostra especialment al Concurs Internacional de Paella Valenciana». Moncho ha recordat que el concurs es completa «amb Firarròs, que ofereix tot tipus de tapes, i amb altres atractius turístics, com la ruta modernista o l’ermita».

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha dit que aquest concurs «és un esdeveniment amb una gran projecció internacional i amb molt de futur, ja que cada any participa més gent de dins i fora d’Espanya i cada any atrau més gent».

Entre altres autoritats, també han assistit el regidor responsable del concurs, Vicent Baldoví; el diputat en el Congrés Joan Baldoví; el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; la directora general de Política Agrària Comuna, Teresa Chàfer; la diputada autonòmica Graciela Ferrer; els diputats provincials de Turisme, Pilar Moncho, Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García, i Desenvolupament de l’Administració Electrònica, Ivan Martí; una representació molt gran de l’Ajuntament de Sueca i de la societat suecana; i la festera major, Eila Colomar, i la seua cort d’honor.

Els paellers d’honor han sigut enguany el president de l’associació gastronòmica Amigos da Cociña Galega, José González Solla, una de les màximes referències de la cuina gallega; el showman suecà Eugeni Alemany; el prestigiós pastisser Paco Torreblanca, considerat un dels millors del món i un mestre en el treball del sucre i el xocolate, i el periodista Julio Tormo.

El prestigiós títol de paeller d’or ha sigut per al pintor natural de Sueca Conrado Meseguer, qui ha servit també d’inspiració per a la paella decorativa que tots els anys fa Teresa Roig.

DiVal


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.