El govern de Cullera assegura que han tingut el millor estiu turístic de la crisi

El govern de Cullera assegura que han tingut el millor estiu turístic de la crisi

La campanya turística de 2015 deixa fins al moment a Cullera els millors resultats per al sector des que començara la crisi. Les xifres d’ocupació del passat mes d’agost, així com la valoració que fan els hostalers i comerciants de l’evolució del mes, sumades a les excel·lents xifres aconseguides al juliol i juny, donen uns guarismes que confirmen que este ha sigut un estiu molt positiu.

Agost ha tancat amb una ocupació mitjana dels diferents allotjaments de Cullera del 85 %, pràcticament tres punts superior a la del mateix període de 2014, quan ja es va experimentar una important millora. Molts dels establiments hotelers de la localitat han superat el 95 % i en els apartaments el nivell de reserves ha sigut del 90 %.

Cal recordar que al juliol ja es va notar de forma substancial la millora ara confirmada. La mitjana d’ocupació es va situar en el 73,70 % enfront del 62,23 % de l’exercici previ. Així, en el conjunt dels dos mesos forts de la campanya, la mitjana d’ocupació s’ha situat en el 79 % enfront del 72 de l’any anterior.

Les bones xifres vénen donades per una evolució positiva en el conjunt del turisme nacional, però també pels canvis a escala local. Enguany, la programació turística de Cullera ha començat a introduir importants novetats encaminades a impulsar un sector que ha de ser el motor econòmic de la ciutat i generar ocupació i riquesa durant la major part de l’any.

Sobre este tema, la celebració d’un esdeveniment com el Medusa Sunbeach Festival ha sigut determinant per a atraure a nous visitants a la ciutat d’un perfil jove i ha deixat un impacte econòmic superior als 3 milions d’euros. Prova del poder d’atracció de l’esdeveniment és que només durant els tres dies que va durar, 67.000 persones es van acostar fins a la capital turística de la Ribera per a gaudir dels concerts.

Així mateix esta classe d’esdeveniments, al costat de diferents iniciatives del consistori, han generat una important repercussió mediàtica nacional i internacional per a la marca Cullera a cost zero per a les arques municipals.

També l’aposta per nous formats i localitzacions en diversos punts de la ciutat d’esdeveniments nous i tradicionals com la Festa de la Cervesa han donat un impuls a la programació turística, que ha comptat amb nous al·licients per al visitant.

Rècord en el Castell
L’estiu de 2015 també passarà a la història com el de l’inici de la recuperació d’espais emblemàtics que durant dècades havien quedat en l’oblit, com és el cas del barri del Pou. Les diferents iniciatives municipals per a regenerar, dinamitzar i posar en valor el barri d’origen àrab han permés ressituar-ho com un atractiu turístic.

També els actius patrimonials de la ciutat estan d’enhorabona. De fet, el Castell ha batut rècords d’assistència. El 15 d’agost, l’emblemàtica fortalesa va registrar el seu major nombre de visitants diaris des de la seua obertura al públic, fregant el mig miler, una xifra que els responsables de la gestió del monument qualifiquen de molt destacable.

Bona campanya hostalera
El sector hostaler de la localitat també ha efectuat una bona valoració del desenvolupament de la campanya turística. Fonts de l’associació local d’hostaleria ressenyen que s’ha produït una millorança a l’agost respecte a l’any passat i noten un lleuger increment de la despesa dels clients.

També els comerciants associats a ACECU han percebut que a Cullera ha augmentat l’afluència de visitants i destaquen la presència de turistes estrangers als seus negocis, ja que la ciutat s’ha vist beneficiada per l’arribada de visitants de diferents països europeus, principalment, davant els problemes registrats en altres destinacions en el nord d’Àfrica.

El regidor de Turisme, Javier Cantos, ha qualificat de «exitosa» la campanya i s’ha mostrat esperançat que les xifres de setembre també milloren respecte a l’any passat, animades pel retard en l’inici del curs escolar, una de les reivindicacions del sector que enguany ha sigut atesa per la Generalitat. No obstant açò, Cantos subratlla que «encara queda molt per fer per a aconseguir l’objectiu de desestacionalitzar el turisme». «Enguany hem assumit el govern quasi a l’inici de la temporada i s’ha programat les activitats sense recursos econòmics. Malgrat açò, la campanya ha eixit molt bé, deixa ingressos per a l’ajuntament i millora els comptes de resultats dels empresaris. Ara, cal seguir impulsant projectes per a allargar la temporada i aconseguir l’objectiu de convertir-nos en el referent turístic i d’oci de la Comunitat Valenciana», ha conclòs l’edil.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.