Cullera ofereix quatre dies de mercat andalusí al barri del Pou

Cullera ofereix quatre dies de mercat andalusí al barri del Pou

Cullera torna a mirar al barri del Pou. Este cap de setmana, la capital turística celebra un mercat andalusí en els carreronets i placetes del casc històric d’origen àrab i que va ser, posteriorment, la jueria de la localitat.

2-mercat-andalusi-cullera-2015Des d’ahir, dijous, i fins a diumenge que ve, els visitants tenen l’oportunitat de capbussar-se en el ric passat i remuntar-se a l’època àrab amb un soc en el qual s’amaguen diferents atractius que pretenen captar l’atenció dels turistes i ajudar a posar en valor el barri.

Una tetería àrab, mostres de falconeria, oficis antics, artesania, espais gastronòmics i una exposició d’instruments de tortura són només alguns dels atractius que s’entremesclen amb les aromes que recorren els carrers del Mar i Santa Anna.

Així mateix, els assistents tenen l’oportunitat de conéixer la història a través de visites guiades teatralitzades cada dia per només 5 euros (a les 20.30 hores i a les 22.30 hores) des de la plaça de la Llibertat fins a la torre de la Reina Mora, gràcies a les quals es té l’oportunitat de passejar pels empinats carrers plens de casetes típiques amb encant que encara conserven el tradicional emblanquinat de les seues façanes, els típics blaus mediterranis i la ceràmica tradicional valenciana, adornades amb flors i plantes.

A més, s’han adornat els carrers amb motius islàmics i s’ha repintat de blanc bona part del recorregut per a realçar la vistositat del mateix.

L’acte inaugural va comptar amb la presència de l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, qui va assegurar que la voluntat del consistori és potenciar el barri del Pou com el nou atractiu turístic de la ciutat que permeta atraure visitants durant tot l’any. El primer edil va animar als emprenedors al fet que s’impliquen i aposten per obrir xicotets negocis en la zona, que respecten la seua idiosincràsia i dinamitzen l’enclavament.

La idea del nou govern de Cullera és potenciar esta joia arquitectònica, que enllaça amb el conjunt monumental del Castell, i que fins hui no havia sigut una prioritat en la promoció turística i econòmica.

La regidoria de Turisme, que dirigix Javier Cantos, considera que el barri té un potencial igual o superior al que poden tindre conjunts similars d’altres localitats mediterrànies ja que no solament conserva la seua essència, sinó que està connectat al prestigiós Castell i a més compta amb una extensió que el convertix en un dels més grans de la seua categoria.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.