Poemes, dances, premis i reivindicacions en la cloenda de la Setmana pel Xúquer

Poemes, dances, premis i reivindicacions en la cloenda de la Setmana pel Xúquer

Una setmana plena d’activitats han conclòs aquest matí a la Plaça Major d’Alzira. La Setmana pel Xúquer va començar el dilluns amb la inauguració d’una exposició fotogràfica que resumia els tres concursos que Xúquer Viu ha organitzat aquests darrers anys; el dijous una interessant mesa redona amb experts en temes relacionats amb el riu, l’Albufera, els aqüífers i el canvi climàtic i el divendres un passeig a peu per l’Illa del Xúquer, Al-Gezira.

Aquest matí, com a colofó de la setmana, ha tingut lloc un acte en el que diverses persones han llegit poemes relacionats amb el riu, en especial del poeta hispano-àrab Ibn Jafaya, nascut a Alzira a l’any 1058; s’han repartit els premis del concurs de cartells als escolars de distints centres d’Alzira; grups de danses d’Alzira, de Sueca i d’altres pobles de la Ribera han interpretat distintes danses i la jornada ha finalitzat amb la lectura d’un manifesta reivindicatiu a càrrec de Pedro Domínguez.

La valoració de la setmana, per part dels organitzadors ha sigut positiva, en quant que a través de les distintes activitats planificades s’ha aconseguit avançar en la sensibilització social cap als greus problemes pels que travessen els nostres ecosistemes aquàtics en general i el nostre Xúquer i Albufera en particular.

Xúquer Viu


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.