Els advocats de València i Sueca assistiren més de dos mil afectats pels desnonaments en 2014

Els advocats de València i Sueca assistiren més de dos mil afectats pels desnonaments en 2014

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha renovat els convenis amb l’iŀlustre Coŀlegi d’Advocats de València (ICAV), i el Coŀlegi d’Advocats de Sueca, per a la prestació de servicis d’assessorament jurídic, mediació, intermediació i negociació sobre els préstecs i els arrendaments relatius a l’habitatge habitual als afectats pels desnonaments a municipis de la província.

A la firma del conveni ha acudit també el diputat d’Assessorament, Francisco Lledó, el degà de l’ICAV, Mariano Duran, i el de Sueca, Joan Maria Tamarit. Pròximament es renovarà el conveni amb el Coŀlegi d’Advocats d’Alzira.

D’esta manera, l’ICAV ha realitzat el 2014 unes dos mil assistències als municipis de tots els partits judicials, excepte el de Sueca i Alzira, que s’han adherit a este servici, que són el 98%. Per la seua banda, el coŀlegi d’Advocats de Sueca ha registrat unes quaranta consultes i ha coŀlaborat en cinquanta casos de veïns dels municipis adherits, que són un 97% de les poblacions que pertanyen al partit judicial de Sueca.

El degà de l’ICAV ha apuntat que els resultats obtinguts han sigut molt positius: «Gràcies a este conveni, al qual s’han acollit pràcticament tots els ajuntaments, s’han aconseguit acords en un 60% dels casos atesos, que aconseguixen els dos mil. Així, unes mil dues-centes persones han trobat una solució gràcies a l’aposta de la Diputació».

Per això, Duran reconeix que es tracta d’una bona coŀlaboració entre una entitat pública i una semipública, i afig que «es tracta d’una subvenció considerable, 120.000 euros, per la qual cosa el servici serà el mateix que en els dos anys anteriors».

Així mateix, informa que quan es va firmar el primer acord el 2013, «hi havia molta execució hipotecària i molt poca receptivitat per part dels bancs, ara ja ha baixat eixa execució i s’ha aconseguit que les entitats bancàries siguen més receptives, no hi ha cap banc que no es negue a renegociar el deute».

D’altra banda, el degà del Coŀlegi d’Advocats de Sueca ha mencionat que l’objectiu principal d’esta renovació és «continuar amb una ajuda econòmica que el Coŀlegi d’advocats de Sueca rep de l’entitat provincial, perquè disposem d’uns lletrats especialitzats en execucions hipotecàries i desnonaments per a la mediació, per a acostar a les persones que es troben en eixa situació tan dramàtica a les entitats bancàries».

Finalment, explica que el Coŀlegi d’Advocats de Sueca ha rebut el 2014 unes quaranta consultes i s’han fet unes cinquanta intermediacions.

El conveni entre l’entitat provincial i l’ICAV puja a 120.000 euros. Així mateix, el contracte amb el Coŀlegi d’Advocats de Sueca correspon a 7.825 euros.

Els servicis són prestats gratuïtament als municipis integrats en cada un dels partits judicials i els veïns dels municipis integrats en cada partit judicial que tinguen alguna problemàtica jurídica en tant que propietaris, usufructuaris, arrendataris o ocupants d’immobles destinats a la seua pròpia vivenda habitual.

Amb esta iniciativa, el mediador posa a disposició de les parts les tècniques i la informació necessària perquè puguen aconseguir acords totals o parcials i d’esta manera evitar que necessàriament hagen de deixar en mans de l’autoritat judicial la solució total o parcial dels seus conflictes.

Diputació de València


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.