El PSPV de Cullera reclama que “la transparència siga molt més que una simple web”

El PSPV de Cullera reclama que “la transparència siga molt més que una simple web”

El candidat socialista a l’alcaldia de Cullera, Jordi Mayor, considera que la web de transparència que ara anuncia el govern local “és una mesura que es queda curta” comparada amb la proposta de canvi realitzada pels Socialistes de Cullera. “Nosaltres entenem la transparència com una cosa que s’ha d’aplicar en tots els àmbits de la gestió pública municipal i practicar dia a dia com a norma, tot el contrari al que fa l’actual equip de govern local. Per tant, no ha de quedar-se en una simple pàgina web, sinó que representa un canvi molt més profund”, ha remarcat.

Jordi Mayor recorda als populars que les mesures de canvi que ell ha proposat passen per una ordenança global que regule molts més aspectes, com per exemple la participació ciutadana —amb pressupostos participatius o consultes populars als veïns—, cosa que el govern de Sanjuán no practica ni ha practicat durant els 13 anys que porta en l’alcaldia. “Transparència no solament és publicar dades”, ha recordat, “fet que d’altra banda no és un mèrit, sinó una obligació legal”.

El líder socialista ironitza amb l’anunci de la Regidoria d’Informàtica —curiosament a remolc de la proposta socialista— i recorda que el PP “té molt poca credibilitat en matèria de transparència”. En eixe sentit, ha apuntat que el PP és el mateix partit que “ha amagat i amaga les factures i contractes de l’ajuntament en els calaixos, el mateix que es va presentar a les eleccions de 2011 ocultant el deute i enganyant a la gent, el mateix que mai dóna explicacions als veïns o el mateix que censura, per exemple, les opinions contràries a l’equip de govern en el perfil de Facebook de l’ajuntament”, com ha succeït recentment amb les crítiques a la reforma de la plaça de bous.

“Ara volen fer-nos creure que són els més transparents, però una cosa és el que diuen i una altra el que fan. Són el govern més opac de la història i per molta operació de maquillatge que llancen, la seua credibilitat és ja inexistent”, ha insistit el candidat socialista.

Mayor està convençut que el PP de Cullera, “una vegada més no ha entés res”. “Els ciutadans demanen un canvi, una democràcia més participativa, uns polítics que tinguen comportaments ètics i siguen un model i ells arriben tard i amb mesures insuficients. No són un model a seguir, sinó més aviat tot el contrari”, conclou.

PSPV-PSOE de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.