Almussafes habilita ajudes a joves per al lloguer o compra de vivenda

Almussafes habilita ajudes a joves per al lloguer o compra de vivenda

Continuant amb la iniciativa municipal de promoci贸 i suport al col路lectiu de j贸vens del municipi a fi de facilitar-los l’acc茅s a una vivenda digna i adequada via compra, una aposta que l’Ajuntament d’Almussafes mant茅 des de fa m茅s d’una d猫cada, el consistori ha incorporat de nou en els comptes p煤blics d’enguany 2015 una partida destinada a este efecte, per la qual cosa els j贸vens que complisquen amb els requisits regulats en les bases de concessi贸 podran sol路licitar les esmentades ajudes municipals fins al pr貌xim 31 d’octubre.

La recessi贸 econ貌mica, iniciada durant el segon semestre del 2008, va tindre un efecte directe sobre el nombre de sol路licitants registrats per a acollir-se a la subvenci贸 per a l’adquisici贸 del seu primer immoble, ja que es van comptabilitzar onze beneficiaris enfront dels 46 als que l’ajuntament va sufragar tan sols un any abans.

A partir d’eixa data, les peticions han anat caient de manera gradual donada la negativa conjuntura econ貌mica que es travessa i que t茅 el seu reflex en la par脿lisi del mercat immobiliari i de la construcci贸. En concret, si en el 2011 es van comptabilitzar 11 sol路licituds per a la compra de la primera vivenda, la xifra es va reduir a 8 en el 2012, registrant-se 煤nicament tres peticions en el 2013 i cinc el passat any 2014.

A pesar de la brusca reducci贸 de la demanda, el consistori d’Almussafes no ha dubtat en cap moment a continuar apostant pel dret a la independ猫ncia dels j贸vens, aplicant un augment de la quantitat econ貌mica a sufragar per sol路licitud i vivenda.

鈥淒e fet, pass脿rem de finan莽ar 1.650 euros en el 2008 a abonar un import m脿xim de 2.100 euros durant els 煤ltims exercicis pressupostaris鈥, argumenta el regidor de Joventut, Carles Grancha. No obstant aix貌, s铆 que ha redu茂t la partida consignada a estes subvencions, ja que ha passat de 14.000 euros en el 2014 a 12.000 en els comptes generals d’enguany.

L’aplicaci贸 d’esta mesura s’ha compensat amb la creaci贸 d’una nova bossa d’ajudes econ貌miques per als j贸vens, basada en la voluntat de l’ajuntament de promoure i estimular el lloguer de vivendes en la localitat, ja que actualment es tracta de l’opci贸 majorment triada pel col路lectiu de j贸vens, entre 18 i 31 anys, amb la finalitat d’obtindre la seua independ猫ncia.

El consistori municipal ha destinat 20.000 euros de cr猫dit a estes noves subvencions, amb les que se sufraga parcialment i fins a un m脿xim de 1.200 euros per sol路licitant, el cost de lloguer de la vivenda arrendada entre l’1 de novembre del 2014 i el 31 d’octubre del 2015.

Entre els requisits establerts en les bases de concessi贸 s’establix que l’import del lloguer de l’immoble no ha de superar els 400 euros mensuals, que el contracte estiga formalitzat com a m铆nim per a un any i que el jove arrendatari estiga empadronat almenys un any en el municipi.

Els j贸vens de la localitat que desitgen sol路licitar les esmentades ajudes econ貌miques poden consultar les bases en la web municipal, en l’apartat de Joventut, i presentar la corresponent inst脿ncia el Registre General de l’Ajuntament o en l’oficina auxiliar del registre del pavell贸 Poliesportiu, fins al pr貌xim 31 d’octubre.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electr貌nic no es publicar脿.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.