Sueca licitarà en 2015 les obres pendents de la piscina descoberta, segons EUPV

Sueca licitarà en 2015 les obres pendents de la piscina descoberta, segons EUPV

L’Ajuntament de Sueca licitarà les obres pendents de la piscina descoberta. Així ho ha expressat María-José Català (PP), consellera d’Educació, Cultura i Esport en la seua resposta a una de les preguntes plantejades per Marga Sanz, diputada en les Corts Valencianes d’Esquerra Unida (EUPV). En aquest sentit, EUPV ha pogut saber que Presidència de la Generalitat ja ha comunicat a l’Ajuntament de la capital de la Ribera Baixa que disposen de 875.000 euros per a aquesta obra, per la qual cosa la subhasta no es farà esperar.

L’Ajuntament de Sueca va adjudicar l’obra en la primavera de 2011, dins del Pla Confiança promogut per Francisco Camps, per 859.388,25 euros, més IVA. El contracte es va rescindir al juliol de 2012 com a conseqüència de l’impagament reiterat de les nou certificacions mensuals per part del Consell Valencià de l’Esport de la Generalitat. El deute en aquell moment ascendia a uns 350.000 euros, pels treballs realitzats pendents de cobrament, 3.000 euros de material que van deixar en l’obra i els 43.246,80 euros que des de la mercantil estimaven per danys i prejudicis.

La constructora ha hagut d’acollir-se als pagaments establits a través de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) per a poder cobrar 271.946,58 euros, segons contesta María-José Català a Marga Sanz, en una altra de les preguntes formulades a instàncies del col·lectiu suecà d’EUPV. La mateixa solució se li donà a l’empresa que va remodelar la piscina coberta que va obtenir 444.244,28 del mateix ICO, segons la consellera. En aquest cas l’obra va acumular un sobrecost de 160.691 euros, un 24,9% més de l’adjudicació per 643.292 euros a Foment de Construccions i Contractes (FCC), la mateixa mercantil que gestionava el funcionament de la instal·lació lúdic-esportiva. Català al·ludeix en la seua resposta a “un modificat tècnic del projecte i a causa dels increments del tipus d’IVA”. L’obra hauria d’haver finalitzat al desembre de 2011 i se li va concedir dues pròrrogues en 2012, any en què l’IVA va ser incrementat del 18 al 21%.

“Ens sembla una immoralitat, i un engany a altres empreses que participen en una licitació, que s’adjudique un projecte a un preu a la baixa per a després incrementar-ho, com en el cas de les piscina coberta en 160.000 euros més”, ha manifestat Josep Blay, candidat a l’Alcaldia de l’Ajuntament de Sueca per Esquerra Unida. “I una burla que el Consell de la Generalitat aprove finançar unes obres per a després no pagar-les, castigant així la delicada economia de moltes menudes empreses que han d’enviar a l’atur als seus treballadors”, ha afegit.

Des de la Conselleria d’Hisenda i Administracions públiques han sol·licitat un ajornament reglamentari per a contestar a altres preguntes formulades per Marga Sanz el passat mes de setembre. Aquestes fan referència a la totalitat de projectes aprovats para a Sueca en el Pla Confiança; quantes han acabat o estan pendents de fer-ho; i previsions per a la seua finalització.

Finalment, cal recordar que el Consell Valencià de l’Esport va ser condemnat al setembre passat a indemnitzar a l’empresa que construïa la piscina coberta amb els 43.246,80 euros demandats per danys i prejudicis. La sentència judicial formava part de la reclamació presentada per la mercantil i en la qual com a part co-demandada figurava l’Ajuntament de Sueca que havia adjudicat l’obra.

Esquerra Unida (EUPV) de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.